BLOGIN NIMESTÄ

Rakasta rakkautta? What? Mitä se meinaa? Onko tämä blogi jotain rakkaushempeilyä?

Herätä rakkaus eloon; ajattele rakkautta, puhu rakkaudesta, lue rakkaudesta, toimi rakastavasti, kävele rakkautta, hengitä rakkautta, laula rakkaudesta, kosketa rakastavasti, syö rakkautta ja nuku rakkautta. – Deb Shapiro

Blogin nimi syntyi täysin lennossa ja yhtään sen enempää sitä pyörittelemättä olin jo naputellut sen blogin osoitteeksi ja suunnitellut bannerin. Asiaan saattoi hitusen vaikuttaa se, että blogia aloittaessani luin parhaillaan Deb Shapiron kirjaa Kehosi paljastaa mielesi (suosittelen!) ja yksi luku kirjassa oli otsikoitu niinkin vaikuttavasti kuin Rakasta rakkautta. Luvun sisältö oli kuitenkin se, mikä sai ilotulitukset räiskymään pään sisällä vielä enemmän. Se kiteytti kaiken sen, mitä halusin teksteilläni pyrkiä välittämään. Ylläoleva lainaus on katkelma tästä inspiraation lähteestä. 

We are all here to find out that all we ever need, everything we have ever hoped for is closer to us than we could have ever imagined. It’s all in you. Yourself. You have the whole universe in you and you are so important. An important part of this unbelievable system we have around us, with us, in us. It’s affected by every individual life, it’s wiser than a human mind and it communicates with the energy of love. 

Ennen tätä nimeä blogi kulki erilaisilla englanninkielisillä työnimillä. En ollut vielä ihan varma, mitkä aiheet alkaisivat inspiroimaan eniten, joten suunnittelin jotakin kaikenkattavia (tylsiä, persoonattomia) otsakkeita, jotka eivät mikään herättäneet vahvaa that’s it -elämystä. Kun tekstejä oli pikkuhiljaa syntynyt pinoksi pöytälaatikkoon, alkoi olla selvää, että ainakin tällä hetkellä ne tulevat painottumaan pääasiassa elämään itseensä ja halusin blogin nimeenkin jotain samaa syvyyttä. Lisäksi halusin suomenkielisen nimen, koska englanninkielinen nimi suomenkielisessä blogissa alkoi tuntua irralliselta.

Mitä “rakasta rakkautta” sitten tarkoittaa? Kyseessä ei siis ole ns. romanttinen rakkaus, niin kuin sanan usein miellämme, vaan yksinkertaisesti elämänvoima ja kaiken elämän perustana oleva synnynnäinen positiivinen energia, halu elää eli rakkaus. Toki tämä käsite sisältää rakkauden kaikissa muodoissaan. Puhuessani rakkaudesta puhun kuitenkin laajemmasta ilmiöstä, kaikista luonnollisimmasta elämän energiasta, joka vetää puoleensa kaikkea sitä, mistä unelmoimme, kaikkia upeita ihmisiä ja elämää kaikissa väreissään. Energiaa, jonka ansiosta universumi pyörii ja josta käsin voimme saavuttaa yhteyden ihan kaikkeen ympärillämme olevaan.

Love is the power that keeps this universe alive and in function, so please, every day, choose to do the biggest favour to the whole world and live your dream. Live from your soul, from the source of pure love. Live the life that feels like you. That is your unique, most important mission on this planet. It’s your only responsibility in life. It is what the universe wants you to do. 

saippuakupla

Rakastaminen siis tällä määritelmällä ei ole pelkkä mielentila tai tunne, vaan kokonaisvaltaisempi olotila. Koska rakkauden energia on suurempi kuin mielemme tai egomme, rakkauden olotilaa ei pysty mielen tasolla edes käsittämään. Egomme on  usein vastakkainen tälle olotilalle, sillä se kehittää pelot, epävarmuuden, häpeän ja kaikki puhdasta elämänvirtaa tukahduttavat tunteet. Ego vertailee, kilpailee, vähättelee ja epäilee. Rakkaus sen sijaan hyväksyy, luottaa ja arvostaa.

Ego ei kuitenkaan sekään ole turha, sitä tarvitaan monenlaiseen järkeilyyn, määrätietoisuuteen ja asioiden loppuun saattamiseen. Egon ottaessa vallan rakkauden energialle ei kuitenkaan jää tilaa ja synnynnäinen, lapsenomainen innostuksemme elämää kohtaan katoaa. Nyky-ympäristöllemme egokeskeisyys on yleisempää kuin rakkauskeskeisyys ja siksi haluan korostaa rakkautta ja pitää sitä jollain blogin taustaideologiana.

You have no reason to fear, because the ones that walk their own genuine path, they have the whole universe on their side, making it all happen as it’s supposed to. Let go. And love. More than anything else, love the love itself.

Yksinkertaisesti blogin nimen voi ajatella tarkoittavan positiivista elämän energiaa ja halua elää täyttä elämää.

❤ Inkeri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s